Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Višňovou a Minkovicemi na Frýdlantsku v Libereckém kraji zemřel po střetu dodávky a vlaku řidič

Dnes v 11:02 hodin byla hasičům ohlášená dopravní nehoda na železnici, kde v části obce Minkovice došlo ke střetu nákladního vlaku s dodávkou.

Na místo byly povolány 3 jednotky hasičů – profesionální hasiči z Raspenavy, dobrovolní hasiči z Višňové a v neposlední řadě liberečtí drážní hasiči. Než vlak zastavil, sunul vůz před sebou zhruba 800 metrů. Hasiči po příjezdu ihned provedli průzkum, kolik lidí se v dodávce nachází.

Po příjezdu k místu nehody policisté zjistili, že se jedná o železniční přejezd bez závor s funkčním signalizačním zařízením. Nákladní vlak měl namířeno od Černous na Frýdlant. Řidič dodávky, který jel ve směru od Dětřichova na Frýdlant, vjel pravděpodobně na železniční přejezd v době, kdy bylo v činnosti zvukové signalizační zařízení a svítilo červené světlo.

Strojvedoucí již střetu s vozidlem Renault Master nedokázal zabránit a narazil do levého boku dodávky. Vozidlo tlačil před sebou ještě několik stovek metrů. Na místě zasahoval i vrtulník Letecké záchranné služby Libereckého kraje.

Řidič dodávky – 56letý cizinec však utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nehodou se nyní zabývá i drážní inspekce. Policisté provedli u strojvedoucího orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, která byla negativní.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová, Policie ČR

Jelikož z dodávky unikaly provozní kapaliny, dali hasiči pod auto úkapovou nádobu a již uniklé PHM zasypali sorbentem.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet