Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou dodávek v Rožnově pod Radhoštěm zemřel osmatřicetile­tý řidič

Ve 14:43 hodin byli hasiči informováni o těžké dopravní nehodě, která se stala nedaleko města Rožnov pod Radhoštěm ve směru na Frenštát pod Radhoštěm. Už podle prvotních informací se na místě nacházely zaklíněné osoby.

K události okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm.

Osmatřicetiletý řidič dodávky značky Mercedes Benz jel od Frenštátu pod Radhoštěm. Z dosavadního šetření vyplývá, že zřejmě přejel do protisměru, kde se čelně srazil s třicetiletým řidičem dodávky značky Peugeot Boxer.

Řidič Mercedesu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Druhého řidiče záchranáři letecky transportovali do ostravské fakultní nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

V době šetření dopravní nehody byla komunikace zcela uzavřena. Přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Jedná se o osmou smrtelnou dopravní nehodu v okrese Vsetín v letošním roce.

por. Bc. Milena Šabatová, Policie ČR

Po zadokumentování nehody policií bylo provedeno vyproštění těla druhého řidiče. Jakmile dorazila odtahová služba, vraky obou automobilů byly odvezeny a vozovka byla uklizena od uniklých provozních kapalin a úlomků.

Teprve po sedmi hodinách byly práce na místě tragické události ukončeny a jednotka se ve 21:55 hodin vrátila zpět na svou stanici.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet