Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kladenští hasiči na Štědrý den vyprošťovali mezi obcemi Hostouň a Hřebeč zaklíněného řidiče

Na Štědrý den pět minut před šestou hodinou ranní byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda osobního auta se zaklíněným řidičem mezi obcemi Hostouň a Hřebeč na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s rychlým zásahovým automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou a velitelským vozidlem.

Po příjezdu na místo události a následném průzkumu jednotka zjistila, že jde o havárii osobního vozu Škoda Felicia Combi, který čelně narazil do kmene vzrostlého stromu. Hasiči byli na místě jako první a okamžitě poskytli zraněnému řidiči, který byl po celou dobu zásahu při vědomí, předlékařskou­ pomoc.

Následně bylo nutné za použití hydraulické vyprošťovací soupravy odstranit levé přední i zadní dveře, poté jednotka pomocí hydraulického rozpínacího nástroje s řetězovými úvazky a hydraulického rozpěrného válce odtlačila palubní desku s volantem.

Po vyproštění řidiče hasiči motorovou pilou rozřezali část zlomeného stromu, který zasahoval přes celou vozovku. Tím byla zprůjezdněna cesta zdravotnické záchranné službě, která zraněného muže odvezla do pražské nemocnice v Motole.

Poté hasiči asistovali Policii ČR při vyšetřování nehody a na závěr uklidili vozovku.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Kladno, směna A
Sdílet