Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru budovy v pražských Komořanech byl vyhlášen druhý stupeň poplachu, zasahovala i výšková technika

Ve 21:38 dne 03.01.2017 byl na operační středisko nahlášený požár odpadu v průmyslovém areálu v Komořanské ulici. Na místo byla vyslána jednotka hasičů z Modřan a Krče. Požár odpadu přešel na vedlejší budovu a zasáhl střechu o rozloze cca 10 × 15 metrů.

Hasiči v dýchací technice hasili požár pomocí dvou vodních proudů. V sousední hale bylo nalezeno další ohnisko požáru a nasazený třetí vodní proud. Hydrantová síť v areálu je nefunkční.

Velitel zásahu povolal na místo posilové jednotky. V areálu zasahovali hasiči z Krče, Modřan, Radotína, Chodova a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů z Libuše a Cholupic. K rozebírání střechy použili hasiči i automobilový žebřík.

Chemici z Petřin s velkým chemickým vozem přímo na místě vyměňovali zasahujícím hasičům lahve se vzduchem a měřili znečištění ovzduší. Pracovníci Rozvodných závodů odpojili areál od elektrické energie.

Požár byl lokalizovaný tři minuty po půlnoci pomocí 4 vodních proudů ze země a 1 vodního proudu z automobilového žebříku. Vyšetřovatelé příčin vzniku požáru se během středečního dopoledne na místo vrátí, aby se pokusili určit příčinu požáru.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet