Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kuchyně vyhnal obyvatele bytového domu ve Zlíně – Malenovicích do ranního mrazu

V pátek 20. 1. 2017 likvidovaly tři jednotky hasičů ranní požár v bytovém domě na ulici Husova ve Zlíně – Malenovicích. V 05:56 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů ze stanic Otrokovice a Zlín na místo hlášeného požáru kuchyně bytu jednoho z bytových domů v městské části Malenovice. Současně s profesionálními hasiči vyjeli na místo události také hasiči města Zlína z Prštného.

Po příjezdu na místo zásahu hasiči připravili dopravní vedení do druhého nadzemního podlaží, kde k požáru došlo. Vybaveni dýchací technikou a se zavodněným útočným proudem vnikli do bytu a požár, který zasáhl část zařízení kuchyně, rychle zlikvidovali. Vzhledem k silnému zakouření bytu i ostatních částí domu hasiči také nasadili dva ventilátory pro přetlakové odvětrání.

Majitelka bytu s dcerou a další obyvatelé opustili objekt ještě před příjezdem hasičů. Přesto hasiči současně s hasebním zásahem zkontrolovali všechna vyšší podlaží domu, zda se v nich ještě nenachází nějaké osoby. Podle zjištění se požár pokusila hasit jedna ze sousedek. Z důvodu silného zakouření vnitřních prostor bytu se jí to ale nepodařilo.

Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Podle dosavadních poznatků jsou prověřovány verze příčiny vzniku požáru v důsledku technické závady na elektroinstalaci jednoho z kuchyňských spotřebičů nebo nedbalostního jednání. Výše vzniklé škody a uchráněných hodnot hasebním zásahem nebyly zatím stanoveny.

Ještě než hasiči ukončili zásah a odjeli na své stanice, darovali dceři majitelky bytu svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet