Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě u Velkých Těšan na Kroměřížsku vyjelo jedno z vozidel mimo komunikaci a narazilo do stromu, zraněny byly tři osoby

Dne 23.02.2017 za­sahovala jednotka profesionálních hasičů na místě dopravní nehody dvou osobních vozidel u Velkých Těšan na Kroměřížsku.

K události došlo před půl jednou odpoledne na komunikaci mezi částí obce Bařice – Velké Těšany a obcí Vrbka. V 12:32 hodin byli na místo hlášené události vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž.

Po kolizi s osobním vozidlem zn. Škoda Octavia vyjelo vozidlo zn. Mazda mimo komunikaci, kde přerazilo kmen stromu a skončilo převrácené na střeše v poli.

Ve vozidle cestovaly tři osoby z nichž jedna byla i těhotná žena. Všechny si do své péče převzaly posádky zdravotnické záchranné služby, které je následně transportovaly k dalšímu ošetření do nemocnice. Posádka druhého vozidla, které zůstalo po kolizi stát na komunikaci jen s menším poškozením karoserie , vyvázla bez zranění.

Hasiči zajistili místo nehody a asistovali zasahujícím zdravotníkům. Po odvozu zraněných hasiči zajistili převrácené vozidlo proti vzniku požáru a zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Vzhledem k tomu, že havarovaná vozidla nebránila v provozu a na místě nehrozilo žádné nebezpečí, ukončili hasiči v 13:39 hodin zásah a vrátili se zpět na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet