Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou vozidel v okrajové části Uherského Brodu začalo hořet, řidiči skončili v nemocnici

Dvě jednotky hasičů byly dne 16. března 2017 v 09:08 hodin vyslány na místo hlášené dopravní nehody s následným požárem v okrajové části Uherského Brodu.

Jako první dorazili na místo zásahu profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod. V dalších minutách je posílili i hasiči uherskobrodské dobrovolné jednotky. Po střetu osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Škoda Felicia na komunikaci z Uherského Brodu směrem na Nivnici začalo jedno z nich hořet.

Plameny se rychle rozšířily na motorový prostor a do interiéru vozidla. Zranění řidiči stačili obě havarovaná vozidla včas opustit. Následně si je do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která je po prvotním ošetření transportovala do nemocnice.

Hned po příjezdu na místo rozvinuli hasiči dvě vysokotlaká vedení a plameny v několika minutách srazili. Rychlým zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na druhé havarované vozidlo. Po dohašení požáru a ochlazení zasaženého interiéru vozidla byla jednotka dobrovolných hasičů odeslána zpět na zbrojnici.

Profesionální hasiči zůstali na místě a po ukončení policejního vyšetřování odtáhli pomocí navijáku svého zásahového vozidla oba vraky mimo komunikaci, kterou ještě před svým odjezdem uklidili.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet