Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Stráži pod Ralskem převzali nový dopravní automobil Mercedes-Benz Sprinter

V den státního svátku svatého Václava 28. září 2019 čekalo na jednotku sboru dobrovolných hasičů ve Stráži pod Ralskem příjemné překvapení. Oficiálně jim byl předán starostou Mgr. Zdenkem Hlinčíkem a místostarostou Mgr. Bořivojem Malátem nový dopravní automobil.

Klíče od vozu převzal velitel jednotky F. Šlehofer a následně byl automobil požehnán místním farářem.

Akce se zúčastnili také senátor Jiří Vosecký, starosta okresního sdružení hasičů Josef Kreif a náměstek Libereckého kraje Jiří Löffelmann.

Po 30 letech se hasiči ve Stráži p. R. dočkali nového vozidla, které mohou pyšně parkovat ve svých garážích. Vozidlo bude využíváno při zásazích a dopravě členů a dětí na soutěže.

Popis automobilu

Devítimístný automobil je poháněn vznětovým čtyřválcem 2,1 CDi o výkonu 120 kW, převodovka je šestistupňová, manuální. Agregát splňuje emisní normu Euro 6.

Poháněna je standardně zadní náprava vozu, systém 4Matic umožňuje pohon všech kol. Mercedes je vyvýšený a upraven do terénu.

O konzervaci a dobíjení akumulátorů se stará zásuvka na levém předním blatníku.

Pro spojení slouží vozidlový digitální terminál TPH 700.

Do prostoru pro osádku se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém boku. Pro komfort je zde instalováno nezávislé vytápění. Sedadla druhé a třetí řady jsou orientována ve směru jízdy.

V zadní části vozidla je obrovský úložný prostor, který bude především sloužit k dopravě materiálu a čerpadel při zřizování čerpacích stanovišť.

Ve vozidle se nachází základní vybavení, zdravotnický batoh, motorová pila, sada nářadí, hasicí přístroje apod.

Okolí automobilu je osvětleno LED světlomety na bocích a v zadní části.

Cena vozidla byla 1 547 000 Kč, zakoupeno bylo za pomoci příspěvku Ministerstva vnitra, Libereckého kraje a města Stráž pod Ralskem.

Sdílet