Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V dlouhodobém testu používáme zásahovou obuv Haix Fire Hero 3, nová verze přinesla několik drobných úprav

Už je to 23 let od doby, kdy jsme byli na veletrhu Inteschutz v Lipsku svědky představení nové řady obuvi firmy Haix – Fire Hero. Zásahové boty od té doby prošly vývojem a my dnes nosíme na nohou již jejich třetí verzi.

Ve srovnání s předchozí verzí jsme našli několik designových i praktických změn. Třetí verzi na první pohled poznáte podle žlutě zvýrazněných výlisků na špičce. Úpravou prošel i červený kryt tkaniček na nártu a rovněž úchyt pro dotahování boty na noze.

Nové materiálové složení mají tkaničky, jsou povoskované a pevnější. Výrobce si od této změny slibuje zvýšení odolnosti, se kterou byla verze 2 na štíru. Tkaničky jsou jinak provázány, samotný princip utahování obuvi zůstal stejný.

Bota na nás působí tvrdším dojmem, ani po téměř ročním používání výrazně nezměkla, „dvojky“ jsou výrazně „prošláplejší“ a to i přesto, že jsou jsou Fire Hero 3.0 vyrobeny z o něco tenčí hydrofobní prodyšné kůže (2,5 až 2,7 mm). Obuv je však pohodlná, nikde netlačí.

Novinkou je vnitřní manžeta a rovněž kapsa na případné využití RFID čipu. Three Zone Protector System se stará o ochranu v oblasti holeně, nártu a kotníku.

Zcela nová je podrážka., nechybí samozřejmě integrovaná ocelová stélka odolná proti propíchnutí. Bota odolá rovněž vodě, chemikáliím, mrazu a sálavému teplu.

Obuv je odolná proti prořezu ve třídě 2 (tzn. pohyb řetězu pily o rychlosti až 24 m/s), jedna bota váží 1 570 g a je vysoká 27 cm. Haix Fire Hero 3.0 odpovídají certifikaci CE 0197 EN 15090:2012 HI3 CI AN M SRC – Typ F2A.

Sdílet