Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil Iveco Daily vyrobila pro hasiče z Vysokého Mýta firma THT Polička

Za 2 262 700 korun včetně DPH pořídilo město Vysoké Mýto nový dopravní automobil Iveco Daily pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů. Automobil dodala firma THT Polička.

Iveco v technickém provedení s podvozkem pro městský provoz je osmimístné. Mezi sedadly velitele a řidiče jsou uchyceny ruční svítilny, radiostanice a výjezdový tablet. Vozidlová radiostanice je analogová, prostor před vozidlem sleduje kamera.

V kabině osádky, přístupné posuvnými dveřmi na pravém boku, jsou dvě řady sedadel orientované proti sobě, v opěradlech druhé z nich jsou integrovány dýchací přístroje. Pod sedadly jsou úložné prostory pro příslušenství.

Na levém boku je zásuvka Rettbox pro dobíjení a konzervaci akumulátorů, její součástí je inteligentní dobíjecí zařízení.

Osvětlení bezprostředního okolí automobilu zajišťují LED světla na bocích a v zadní části nástavby, ve výbavě nechybí dvojice LED světlometů s magnetickým uchycením.

Světelné výstražné zařízení je modročervené kombinace s červenou polovinou rampy na levé straně vozu.

Topení nezávislé na chodu motoru a jízdě má výkon 4 kW, v prostoru osádky je druhý výměník. Nechybí klimatizace.

Prostor pro výbavu je přístupný dvoukřídlými dveřmi ze zadní části Iveca. Jednotlivé prostředky jsou uloženy na výsuvných a výklopných prvcích, nechybí ani prostředky pro základní hygienu hasičů u zásahu.

Sdílet