Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravská liga TFA dospěla do druhé poloviny, na závodníky čekají ještě tři závody

Letošní sezóna Moravské ligy TFA je už šestou sezónou této pohárové soutěže. Konečně po dvou letech nebyl její průběh poznamenán pandemií Covidu, a tak zatím všechny závody proběhly v předem oznámených termínech a bez dalších omezení.

Prozatím posledním závodem v Trpíně se liga přehoupla do druhé poloviny, tak bychom vám chtěli přinést krátkou rekapitulaci té první.

Každý závod ML TFA má nějaké svoje specifikum. Zahájení letošního ročníku proběhlo v neděli 24. dubna závodem v Podolí, který účastníkům přinesl zpestření v podobě napínavých soubojů na paralelní trati.

Pokračovalo se 8. května v Olešnici soutěží s názvem Olešnický železňák, kde čekala na závodníky trať s nepříjemným kopcem „Dobíjákem“, který skutečně prověří vytrvalost a sílu každého soutěžícího. Odměnou pro ty nejlepší železňáky byly krásné putovní trofeje připomínající Thorovo kladivo.

Za třetí soutěží museli závodníci vyrazit nejvíce na jih, 5. června se totiž uskutečnil Železný hasič Velká nad Veličkou. Zde je na poměrně svižné trati doplněn závod ve třech tradičních kategoriích mužů do 35 let, mužů nad 35 let a žen ještě o kategorie dorostenců a dorostenek.

Naposledy se nejtvrdší hasiči a hasičky utkali 19. června v Trpíně a díky náročné trati a velmi horkému počasí se závodníci shodli na tom, že si svůj běh v Trpíně museli odtrpět, ale stálo to za to.

Co ale měly doposud všechny závody společné, jsou famózní výkony závodnic a závodníků. V průběžném hodnocení ligy se ve všech třech kategoriích na předních příčkách tísní s minimálním bodovým rozdílem hned několik závodníků a v kategorii žen máme dokonce dvě favoritky se stejným počtem bodů, takže se můžeme těšit ještě na napínavé souboje o co nejlepší umístění v druhé polovině sezóny.

Čekají nás ještě tři závody, ten nejbližší se uskuteční 23. července v Sebranicích, následovat bude 13. srpna TFA Doubravice nad Svitavou a závěrečný závod sezóny se po dvou letech vrátí do Velatic, kde zakončíme letošní ročník ligy 3. září.

Jak je už naším dobrým zvykem, po celou sezónu ML TFA probíhá i sbírka hraček pro pacienty Kliniky dětské onkologie při FN Brno a finanční sbírka na transparentním účtu 2601773032/2010 pro Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Více informací o našich závodech, charitativní činnosti, fotogalerie ze závodů, průběžné výsledky a mnohem více najdete na našem webu www.mltfa.cz nebo na facebookové stránce Moravská liga TFA.

Veronika Kadlecová
Sdílet
Seriál: Moravská liga TFA