Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pracovní rukavice pro těžké manipulační práce MAPA 850 jsme s kolegy testovali několik týdnů, odolávají olejům

Vyzkoušeli jsme pracovní rukavice Mapa Titan 850 pro lehkou i těžkou práci od společnosti MAPA Professional.

Několik týdnů jsme s kolegy testovali jejich odolnost a obratnost v různých situacích a prostředích. Rukavice nás zaujali nejen vzhledem, ale i dobrou ochranou ruky proti nárazům a vibracím.

Při doplňování oleje se nám osvědčila i protiskluzová dlaň, která funguje i při kontaminaci touto kapalinou díky nitrilové ochranné vrstvě na dlani a prstech. I když se rukavice od oleje kontaminovala, stále měla skvělé úchopové vlastnosti a pila při uchycení neklouzala.

Testovací práce jsme směřovali jak do běžných technických zásahů, kde potřebujeme cit a obratnost, tak i do situací, kde se setkáváme s nástrahami jako jsou i těžké manipulační práce, které jsme díky vlastnostem rukavic mohli provádět i v zaolejovaném prostředí.

To vše díky technologii Grip & Proof společnosti MAPA Professional, kterou tyto rukavice mají. Tato technologie je kombinace několika materiálů, které zaručují:

  • ochranu pokožky, vodotěsnost ve strategických oblastech, ochranu před mastnotou, snížení rizika ekzému a dermatitidy,
  • výbornou přilnavost při manipulaci s mastnými a špinavými díly a to včetně hladkého povrchu,
  • výbornou odolnost, kdy povrchová úprava je 2× odolnější než tržní standardy.

Nespornou výhodou tohoto modelu je i samotná konstrukce rukavice. Pletená podšívka lze jednoduše a rychle na ruku nasadit, ale zároveň i sundat. Nitrilová ochrana na dlani a prstech zamezí průniku vody a hlavně oleje až po dobu několika dní.

Vyztužené části vás pak ochrání při nárazech a to jak v oblasti prstů, tak i na hřbetě ruky. Pevná manžeta je další výhodou pro uživatele při jednoduchém nasazování i sundaní rukavic.

Rukavice je k dispozici ve velikostech 7 až 11. Závěrem bych rád dodal, že rukavice nemají sloužit jako náhrada za zásahové rukavice, ale jsou jejich alternativou.

Jsou práce u kterých si tyto rukavice jasně najdou své místo, uživatele maximálně ochrání a poskytnou mu pohodlí při práci, aniž by jste museli opotřebovávat své technické, či zásahové rukavice.

Hlavní devizou je kromě dobrých vlastností i cena modelu – při srovnání trhu je téměř nemožné najít na trhu rukavice s těmito vlastnostmi v ceně do 300,– Kč.

Rukavice distribuuje společnost BLYTH Workwear.

Komerční prezentace
Sdílet