Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velkokapacitní skládací nádrže od ECCOTARP pomáhají hasit lesní požáry, pojmou až 50 000 litrů vody

Dlouhotrvající vysoké teploty napomáhají vzniku lesních požárů, které se velmi často nekontrolovatelně a rychle šíří a obvykle je velký problém je uhasit, a to především v místech, kde chybí přímý zdroj vody.

V takových případech pomáhají s jejich likvidací Velkokapacitní skládací nádrže od ECCOTARP, které jsou svým tvarem a konstrukcí vhodné pro hašení požárů vrtulníkem za použití bambi vaků.

Skládací konstrukce nádrží umožňuje jejich přepravu na místo blízko ohnisku požáru, kde je hasiči během několika minut postaví a naplní vodou z přistavených cisteren nebo prostřednictvím dálkové dopravy vody hadicemi. Vrtulníky pak nemusí létat plnit bambi vaky daleko k přírodnímu zdroji vody. Proces hašení přírodního požáru se tak významně urychlí.

Velkokapacitní skládací nádrže jsou dostupné v objemech od 5 000 do 50 000 litrů a jsou vyrobené z pevného, chemicky odolného PVC s teplotním rozsahem použití –30 °C až +70 °C. Materiál je odolný vůči chemickým a ropným látkám, a tím se zvyšuje možnost využití při ekologických haváriích.

Nádrž lze rychle naplnit pomocí napouštěcího kolena s koncovkou C52 (B75 nebo jinou) v horní části konstrukce. Ve spodní části nádrže je umístěna tlaková spojka bez víčka (typ dle výběru zákazníka).

Jako volitelné příslušenství za příplatek lze konstrukci nádrže vybavit držákem příruby sací hadice, což je nadstandardní konstrukce navržená speciálně pro účely pevného ukotvení polohy kulového kohoutu s ventilem u dna nádrže. Díky tomuto prvku nehrozí ani při plném zatížení vyvléknutí příruby sací hadice z plachty nádrže.

Sdílet
Přiložené soubory
produktovy_list.pdf zobrazit online PDF 856 kB