Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přívěs se 65kVA elektrocentrálou pořídili do své výbavy pražští hasiči, dodala ho firma Zeppelin CZ

Firma Zeppelin CZ dodala Hasičskému záchrannému sboru Hlavního města Prahy 65kVA elektrocentrálu na přívěsu za osobní i nákladní automobil. Cena zakázky je 1 192 176 korun včetně DPH, elektrocentrála byla pořízena v rámci projektu „Posílení kapacit a akceschopnosti Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy“, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

Generátor CAT DE je umístěn na dvounápravovém tandemovém přívěsu s ložnou plochou o celkové hmotnosti 2 500 kg. Rám přívěsu je ocelový, svařovaný, žárově zinkovaný a je vybaven výškově stavitelnou kloubovou ojí s výměnnými tažnými zařízeními pro možnost tažení za nákladními i osobními vozidly – součástí výbavy je oko s vnitřním průměrem 40 mm a tažná kulová spojka o průměru 50 mm, včetně nářadí pro výměnu.

Přečtěte siMoravskoslezští hasiči disponují přívěsem s elektrocentrálou o výkonu 65 kVA a osvětlovacím stožárem

Na oji je teleskopická opěrná noha se sklopným kolečkem a plnohodnotné rezervní kolo. Nechybí čtyři stabilizační podpěry. Světla přívěsu jsou v provedení LED, kompletní elektroinstalace přívěsu umožňuje provoz na 12 i 24 voltů.

Elektrocentrála s motorem o mechanickém výkonu 52 kW splňuje emisní normu EU Stage IIIA. Motor je provozně chráněn před nestandardními stavy, jako je na příklad vysoká teplota chladicí kapaliny, vysoká teplota motorového oleje, tlak oleje či překročení otáček.

Chráněn je i samotný generátor, systém kontroluje sled fází generátoru, podpětí, přepětí, nadfrekvenci, podfrekvenci nebo nadproud.

Protihluková kapotáž Silent SAE v zářivě červeném odstínu RAL 3024 zajišťuje maximální hlučnost 68 dB ve vzdálenosti 7 metrů od stroje při 100% zatížení.

Na kapotáži je uchycen rozvaděč se zásuvkami:

  • 1× zásuvka 125 A, 400 V – s jističem a proudovým chráničem (PCH),
  • 3× zásuvka 32 A, 400 V – každá samostatné jištění a PCH,
  • 1× zásuvka 16 A, 400 V – jištění a PCH,
  • 3× zásuvka 16 A, 230 V – každá kombinovaný proudový chránič,
  • 1× přívodka 125A/400V na fasádu objektu, propojovací kabel 50 mm² – 25m s vidlicí a zásuvkou 125A/400V/5p.

Ve vybavení najdeme i zemnicí tyč s 10metrovým kabelem a soupravu nářadí v kufru.

Dieselagregát dosahuje výkonu 65 kVA/52 kW v režimu STANDBY a 60 kVA/48 kW v režimu PRIME.

Režim STANDBY – V tomto režimu je možný trvalý provoz stroje do proměnlivé zátěže v případě poruchy v rozvodné síti průměrně na 70 % jmenovitého výkonu po dobu maximálně 500 hodin v průběhu 1 roku (doporučeno 200 hodin za 1 rok). Typická aplikace je záložní zdroj pro všeobecné použití. Není přípustné přetížení stroje.

Režim PRIME – V tomto režimu je možný trvalý provoz stroje do proměnlivé zátěže bez časového omezení proběhu průměrně na 70% jmenovitého výkonu. Přetížení je možné maximálně o 10 %, a to po dobu jedné hodiny v průběhu 12 hodin. Celková doba přetížení je maximálně 25 hodin za 1 rok. Typické použití je záložní zdroj v průmyslu.

Zdroj: elektrika.cz

HZS Praha
Sdílet