Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma ZHT nabízí hasičský vysavač Hydra s příslušenstvím, stroj je možné použít jako modul do přívěsu pro hašení

Firma ZHT rozšířila své portfolio o hasičské vysavače HYDRA a příslušenství k nim. Zároveň ZHT dokáže vysavač dodat jako modul pro svůj známý přívěs pro hašení. Hasiči tak mohou výrazně rozšířit dosavadní možnosti přívěsu za účelem zásahů spojených s čerpáním znečištěné vody.

Vysavač HYDRA

Silnými stránkami vysavače jsou spolehlivost, velká flexibilita při používání a dlouholetá odolnost. O pohodlný transport na místě události se postarají velká kola.

Sací turbína je zabudovaná v hlavě vysavače, její sací výkon až 20 000 l/h v závislosti na hloubce a znečištění. Čerpadlo dokáže čerpat i silně znečištěnou, kontaminovanou vodu a kaly s průchodem až 40 mm. Objem nádrže je 70 litrů.

Přečtěte siPřívěs pro hašení od ZHT Group rozšíří možnosti jednotek vybavených dopravním automobilem, lhůta pro podání dotace se blíží ke konci

Vysavač tak dokáže čerpat i štěrk, hlínu, silně znečištěnou vodu a oleje, jedná se tak o ideální prostředek pro zásah u povodní, prasklých stupaček a podobných událostech. Samozřejmostí je odolnost proti vodě IP68 a osazení proudovým chráničem.

Stejné taktické možnosti nabízí vysavač HYDRA-BOY, je pouze menší a tedy méně výkonný. Jako modul do přívěsu pro hašení lze použít oba tyto typy vysavačů.

Skimmer

Vysavač lze v případě potřeby doplnit skimmerem. Ten slouží pro sběr nebezpečných látek (olejů, paliva, chemikálií) z vodní hladiny. Skimmer lze doplnit o olejový separátor tak, aby šla do vysavače jen voda, byť to technicky není nutné – samotné vysavače Hydra od Rosselu jsou uzpůsobeny tak, aby jim ani ropné látky či jiné chemikálie nedělaly problém.

Separátor

Separátor ULTRA čistí a filtruje materiály a kapaliny před jejich vypuštěním do kanalizace nebo do vodních toků. Montuje se před sací stranu hasičských vysavačů série HYDRA, odděluje vše, co je třeba filtrovat při povodních, záplavách, prasknutí vodovodního potrubí nebo při jiných zásazích.

Oddělování velkých částí probíhá gravitačně – nasáté suspendované látky klesají do nádrže a zůstávají na dně. Filtrace pomocí perforovaného hliníkového filtračního síta a houbového filtru zastaví hrubé částice dříve, než se dostanou do sací jednotky hasičů.

Sdílet