Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rakouský Signal112 překvapil. Z lokálního veletrhu přerůstá v akci středoevropského významu, která vzbudila zájem i u nás

Naše redakce navštívila druhý ročník veletrhu hasičů a záchranářů v rakouském Oberwartu, jižně od Vídně. S více než 110 vystavovateli z 11 zemí se veletrh stává významnou a unikátní platformou, kterou navštíví odborná i laická veřejnost.

Řada vystavovatelů představuje to nejnovější v oboru. Třeba Rosenbauer ukázal svůj elektrický speciál, nás zaujal systém čištění přileb a dýchacích přístrojů, který používají hasiči v Berlíně.

Přečtěte siFirma Požární bezpečnost dovezla na Pyrocar ukázat elektrickou cisternu RT od Rosenbauera

Nechyběli ani rakouští nástavbáři z lokálních, ale i celoevropských firem. Naopak nás překvapila absence firmy Draeger, která mívá v německy mluvících státech dominantní zastoupení. Toho pravděpodobně využili menší výrobci dýchací techniky, kterých tu bylo více – nebo třeba firma Scott.

Veletrh ukázal i trendy rakouských dobrovolných hasičů. Menší zásahová vozidla pro posádku šesti mužů jsou stále častější volbou pro menší obce, stejně tak využití SUV pro technické zásahy.

Na veletrh Signál112 byla redakce webu POŽÁRY.cz vůbec poprvé. Upřímně jsme nečekali, že veletrh lokálního ražení předčí v mnohém i dlouholetý hasičský veletrh Pyros v Brně.

Chystáme pro vás samostatné články do sekce technika nebo článek o unikátním systému automatického čištění přileb a kompletní dýchací techniky včetně sušení.

Sdílet