Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Němci vyvinuli automatický systém čištění pro hasičské přilby a dýchací přístroje, myčku a sušičku v jednom ukázali na veletrhu Signal112

Německá firma ALRO nabízí čisticí, dezinfekční a sušící kabiny na ochranné pomůcky pro hasiče, hlavně přilby nosiče dýchací techniky, masky ale i plicní automatiky. Vyvinula proto svůj speciální systém čistících kabin v několika velikostech. Používá do nich také vlastní chemii pro čištění a dekontaminaci.

Kabiny mají v sobě pohyblivý systém, který zajišťuje vyčištění celého povrchu ochranných pomůcek. Vyznačuje se také šetrným zacházením s čiš­těnými materiály. Mi­nimalizuje se tak opotřebení bě­hem procesu čištění a dezinfekce a přitom stále dochází k prvotřídnímu výsledku čištění. 

Kabiny poskytují optimální izolaci během procesu sušení díky hliníkovým dutým komorovým profilům. Jsou tak velmi tiché se zachování kompaktnosti.

Proces čištění leze nastavit ručně, ale i automaticky podle druhu ochranné pomůcky a materiálu, ze kterého je vyrobena. Tyto myčky a sušičky mají dle výrobce nízké nároky na údržbu.

Firma nabízí instalaci, servis a dodání chemie. Instalaci si ale každý sbor může zajistit sám, stejně tak lze použít i jinou chemii pro systém čištění.

Modulární řešení čistících kabin zajišťuje absolutní flexibilitu a přizpůsobení prostorové situaci na hasičské stanici nebo zbrojnici. Firma ALRO Engineering dodává tyto mycí, dezinfekční a sušící kabiny po celém Německu a po celém světě. Třeba hasiči v Berlíně disponují největší mycí kabinou, která je umístěna v samostatné místnosti a dokáže vyčistit najednou až 100 ks přileb, masek a dýchacích přístrojů.

Myčky navíc zvládnou vyčistit i chemické ochranné obleky. Čistící kabiny s pohyblivým stříkacím systémem jsou produktem, který byl nepřetržitě vyvíjen po dobu dvou desetiletí.

Díky inovativní technologii zpracování je proces čištění mnohem kratší a bezpečnější, bez přímého chemického vlivu – dokonce i pod tlakem. Firma garantuje dodržování všech bezpečnostní opatření ve spolupráci s předními výrobci přileb a dýchacích přístrojů.

Firma nabízí tři druhy velikostí kabin. Nabídku najdete na webu výrobce ALRO Engineering.

Sdílet