Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma KOBIT – THZ dodala do města Zliv novou cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Tatra Terra

Novou Tatrou Terra se pyšní hasiči města Zliv, automobil městu dodala firma KOBIT – THZ. Na financování se podílela Česká kancelář pojistitelů z Fondu zábrany škod.

Podvozek

Dvounápravové šasi T815–2T5RA3.432 s při­pojitelným pohonem všech kol je osazeno vzduchem chlazeným vidlicovým osmiválcem, o řazená se stará šestistupňový automat Allison 4500.

Tatra je pro potřeby spojení vybavena analogovou vozidlovou radiostanicí i digitálním vozidlovým terminálem.

V opěradle velitele a opěradlech zadní řady sedadel jsou integrovány držáky dýchacích přístrojů. Ve čtyřech dobíjecích úchytech najdeme ruční radiostanice, v šesti ruční svítilny. Velitel má v dosahu výjezdový tablet.

V přední části je na podélnících rámu na předním nárazníku uchycen elektrický lanový naviják s tažnou silou 50 kN a jištěním proti přetížení.

Nástavba

Karoserie nástavby je vyrobena z profilů ze slitin lehkých kovů a olepena plechem. Nádrž na hasivo je vyrobena jako jeden celek z nerezavějící oceli, pojme 4 000 litrů vody a 240 litrů pěnidla.

O jeho dodávku se stará čerpadlo THZ o výkonu 2 000 litrů za minutu při jmenovitém tlaku 10 barů, umožňuje i vysokotlaký či kombinovaný provoz.

Pneumaticky výsuvný osvětlovací stožár je osazen 24V LED světlomety, je uchycen mezi kabinou a nástavbou a lze ho vysunout až do výšky 5 metrů nad zemí. Bezprostřední okolí vozu osvětlují LED světla na bocích a v zadní části.

Sdílet