Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podniková jednotka společnosti Čepro má ve Šlapanově novou cisternu, Scania přijela z firmy KOBIT – THZ

Výrobce hasičských nástaveb KOBIT – THZ dodal podnikové jednotce firmy Čepro novou cisternovou automobilovou stříkačku Scania, sloužit bude ve Šlapanově. Automobil stál 8 783 027 korun včetně DPH.

Podvozek

Automobil je postaven na dvounápravovém šasi P 440 řady XT. Pohání ho vznětový šestiválec o výkonu 323 kW, samozřejmostí je automatizovaná převodovka se systémem Opticruise.

Šestimístná kabina CP 28L je čtyřdveřová, v zorném poli řidiče je tablet pro obsluhu požární nástavby, velitel má k dispozici výjezdový tablet.

Do opěradel zadní řady sedadel jsou integrovány držáky dýchacích přístrojů, v dobíjeích úchytech jsou ruční radiostanice a svítilny.

Na levém boku najdeme sdruženou zásuvku Rettbox-air pro dobíjení akumulátorů a doplňování tlakového vzduchu. V přední části vozu je elektrický lanový naviják s jištěním proti přetížení.

Nástavba

Karoserie účelové nástavby je vyrobena z profilů ze slitin lehkých kovů a olepena plechem. Na každém boku je trojice schrán s příslušenstvím, do prostoru obsluhy čerpadla se přistupuje nahoru výklopnými dveřmi.

Čerpací zařízení je poháněno od motoru automobilu, dosahuje jmenovitého výkonu 2 000 litrů za minutu při tlaku 10 barů a 250 litrů za minutu při tlaku 40 barů. Čerpadlo umožňuje i kombinovaný provoz.

Mezi kabinou a nástavbou je uchycen pneumaticky výsuvný osvětlovací stožár s 24V LED světlomety. Rozměrné požární příslušenství je uloženo na střeše nástavby.

Sdílet