Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na zúžené dálnici D11 komplikovala dopravu i pohyb zásahových vozidel

Krátce před 11. hodinou byl vyhlášen poplach čtyřem jednotkám hasičů kvůli dopravní nehodě nákladního vozidla na dálnici D11. Vůz převážející cisternu s kapalným argonem havaroval na 70. km ve směru z Prahy do Hradce Králové v katastru Chýště.

Nehoda se navíc stala v místě, kde byla dálnice kvůli opravám zúžená. Příjezd hasičů na místo tak komplikoval hustý provoz, ve kterém bylo prakticky nemožné vytvořit záchranářskou uličku a část techniky musela dojet po dálnici v protisměru.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Tahač zůstal stát na dálnici, návěs s cisternou byl částečně mimo komunikaci ve svodidlech. Hasiči zabezpečili místo události a ujistili se, že nedochází k úniku převážené nebezpečné látky. Aby mohl být nákladní vůz vyproštěn, bylo nutné rozebrat část svodidel. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR se podařilo řidiči náklaďáku za asistence jednotek vyjet zpět na pozemní komunikaci a pokračoval dál v jízdě. Hasiči se pak postarali o úklid a zabezpečení místa nehody.

Jednotky se na základny vracely po 13. hodině, kdy byl také obnoven provoz na dálnici ve směru do Hradce Králové. Kvůli zúžené dálnici nebylo možné se v místě otočit. Za policejního doprovodu tak musela couvat jedna cisternová automobilová stříkačka a chemický kontejner na vzdálenost asi 4 kilometrů, a to až k jednomu ze sjezdů, kde bylo možné se otočit a pokračovat dál směrem do Hradce Králové.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky z CHS Hradec Králové, Hradec Králové – Pražská a Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou.

Sdílet