Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

2. ročník soutěže o pohár města Rosic ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel vyhráli hasiči z Boskovic

V Rosicích na Brněnsku se v sobotu 27. září 2014 konal druhý ročník soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Vítězný pohár si odvezlo družstvo z požární stanice Boskovice. Akci pořádala požární stanice HZS JMK v Rosicích s podporou města Rosice a mj. firmy Barko.

Před diváky se utkalo osm soutěžních družstev z různých jednotek HZS Jihomoravského kra­je.

Čtyřčlenné soutěžní týmy měly pod dohledem rozhodčích za úkol vyprostit figuranta z havarovaného vozidla. Kromě času však hrála důležitou roli také taktika a správné postupy hasičů během zásahu.

Soutěžní družstvo dopředu neznalo nehodu, se kterou se musí vypořádat. V průběhu přípravy se totiž muselo odebrat do „izolace“. Soutěž se tak blíží zásahu u skutečné dopravní nehody, kdy je potřeba rychle vymyslet nejlepší postup záchrany zaklíněné osoby.

Vítězem soutěže se stali hasiči z Boskovic. Druhé místo obsadila místní jednotka Rosic a na třetí pozici se umístili hasiči z Židlochovic.

Vyhlášení vítězů se kromě vedení Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje v čele s krajským ředitelem Jiřím Pelikánem účastnil také starosta Rosic, Jaroslav Světlík, který soutěž podpořil.

Celkové pořadí:

  1. Boskovice
  2. Rosice
  3. Židlochovice
  4. Hodonín
  5. Pohořelice
  6. Tišnov
  7. Brno-BVV
  8. Pozořice
Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet