Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár linkového autobusu na R6

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno a JSDHO Unhošť, ve spolupráci s Policií ČR zasahovala u požáru linkového autobusu Karosa na rychlostní komunikaci R6.

Požár autobusu byl ohlášen na tísňovou linku HZS Středočeského kraje dne 18. 11. 2010 v čase 16:58 hodin.

Po příjezdu jednotek PO na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár linkového autobusu, jedoucího ve směru Praha – Karlovy Vary. K požáru došlo v zadní části autobusu, kde se nachází motorový prostor. Požáru se všimli cestující, kteří seděli v zadní části autobusu. Na vycházející hustý dým a poté plameny upozornili řidiče, který ihned autobus odstavil u okraje rychlostní komunikace a spolu s cestujícími vystoupili z autobusu.

Požár se podařilo částečně lokalizovat, za pomoci PHP řidičem dalšího linkového autobusu, projíždějícího stejným směrem. Ten naložil i cestující z požárem zasaženého autobusu a dopravil na místo určení.

Nasazenými silami a prostředky byla provedena ve 17:18 hod. konečná likvidace požáru.

Požár si vyžádal škodu na majetku předběžně odhadnutou na 100.000,– Kč. Hasiči hasebním zásahem uchránili hodnoty za cca 2 milionu korun. Vyšetřovatel požárů na místě označil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu v motorovém prostoru.

Po dobu hasebního zásahu byla rychlostní komunikace R6, ve směru na Karlovy Vary uzavřena.

nprap. Jiří Pospíšil
Vyšetřovatel požárů Kladno

Sdílet