Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: V Chropyni hořelo auto před lékárnou

Dne 20. ledna 2011 ve 12:35 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Chropyně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Chropyně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. VW Vento.

Řidička za jízdy zpozorovala kouř a následně i plameny z přední části vozu. Okamžitě zastavila a jen stačila včas vystoupit. Požár se velmi rychle rozšířil a zachvátil takřka celé auto. Kvůli plamenům a sálajícímu teplu se nebylo možné k vozu přiblížit a účinně použít přenosný hasicí přístroj. K požáru museli vyjet hasiči.

Z hasičů jako první na místo dorazila jednotka dobrovolných hasičů z Chropyně. Hasičům se podařilo rozvinou vodní vedení a velmi účinně proti požáru zasáhnout. Během likvidace dorazila také naše jednotka hasičů z Kroměříže. Požár byl postupně dohašen a vrak překontrolován proti případnému dalšímu rozhoření.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Požárem způsobená škoda na starším voze byla vyčíslena na 10.000 Kč. Vůz byl požárem značně poškozen.

FOTO a aktuální info: Petr Calaba, ZVJ JSDH Chropyně

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet