Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Autobus na boku u Nové Pece

U nehody autobusu u Zvonkové zasahovali záchranáři z Trans Hospitalu ze stanoviště Frymburk. Na místě události ošetřili několik lehce zraněných cestujících a tři pacienty převezli do nemocnice v Českém Krumlově.

Info a prvotní foto: ZZS Trans Hospital


Na místo se dostavila jako první místní JSDHO Nová Pec – CAS a OA 6 hasičů, která prováděla záchranu osob z převráceného autobusu a prvotní zajištění proti požáru (vyjmutí autobaterií a kontrola úniku PHM).

Dále byli přítomni:

  • tři vozidla Zdravotní záchranné služby
  • JSDHO Volary RZA 4 hasiči
  • HZS JčK PS Prachatice CAS 3 hasiči
  • řídící důstojník HZS Jihočeského kraje
  • Policie ČR

Zraněno bylo celkem 8 cestujících, kteří byli transportováni do nemocnic v Prachaticích a Českém Krumlově. Ostatní cestující byli převezeni dalšími autobusy, které projížděli po trase do penzionu u Horní Plané a byl zajištěn i převoz osobních věcí cestujících majitelem penzionu.

Po provedení záchranných prací a zdokumentování nehody Policií ČR byly provedeny likvidační práce na místě nehody – vyproštění autobusu a odtah na místo určené majitelem vozu.

Likvidační práce prováděla jednotka HZS JčK PS České Budějovice – Automobilový jeřáb 3 hasiči a soukromá firma Korostenski – vyprošťovací automobil s doprovodem.

Na místě události nedošlo k úniku provozních kapalin ani jinému znečistění životního prostředí.

Plk. Ing. Pavel Rožboud
řídící důstojník
ředitel ÚO Český Krumlov
HZS Jihočeského kraje

Sdílet