Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Turista zabloudil, hledalo ho 80 lidí

Velká pátrací akce byla připravena včera večer v Karolince. Celkem 80 hasičů, policistů a pracovníků horské služby bylo připraveno vyrazit do terénu a pátrat po zmizelém pětapadesátiletém muži, který byl účastníkem srazu turistů ve Velkých Karlovicích.

Ilustrační foto

Od včerejší druhé hodiny odpolední pohřešovali účastníci srazu turistů jednoho ze svých členů, a to pětapadesátiletého muže, který se ztratil své skupině během turistického přechodu z Kohůtky na Javorník. Turisté muže hledali, ale bez úspěchu. Do pátrání po zmizelém muži se zapojila horská služba, která nalezla mobilní telefon pohřešovaného.

Kolem osmé hodiny večer byla s žádostí o pomoc kontaktována policie a hasiči. Během půl hodiny dorazilo do budovy městského úřadu v Karolince na osmdesát policistů a hasičů z řad dobrovolníků i profesionálů. Přijeli policisté z Karolinky, Horní Lidče, Rožnova p. R., Vsetína a dopravního inspektorátu, kteří byli připraveni vyrazit na pátrací akci.

Než se tato početná skupina za účasti starostky Karolinky v prostorách městského úřadu shromáždila, pátrali policisté po pohřešovaném v místních restauracích, kde se obsluhy i hostů ptali, zda slovensky mluvícího turistu neviděli.

Kolem deváté hodiny naštěstí ztracený turista dorazil do jedné restaurace v Karolince a dotazoval se návštěvníků, kdy mu jede autobus do Velkých Karlovic, kde byl ubytovaný. Díky policistům hosté podniku věděli, že se nějaký slovenský turista ztratil, a ihned zavolali na policii. Muž uvedl, že na túře jednoduše zabloudil.

por. Mgr. Lenka Javorková
KŘP Zlínského kraje
Policie ČR

Sdílet