Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelná nehoda na Plzeňsku, tři mrtví

Smrtelná nehoda se stala dnes ráno na silnici vedoucí z Plzně na Klatovy za odbočkou na obec Vysoká. Při střetu osobního vozidla a autobusu zahynuli tři lidé a další tři osoby odvezla sanita k ošetření do nemocnice.

Nehoda autobusu a osobního vozidla byla ohlášena na operační středisko v úterý 1. března 2011 v 7.18 hodin. Ke srážce došlo na komunikaci č. I/27 v úseku za odbočkou na obec Vysoká směrem na Přeštice.

V osobním vozidle BMW cestovali dva muži a jedna žena, kteří na místě zraněním podlehli. K události byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby, ale lékař mohl jen konstatovat smrt. V autobusu, který po nárazu skončil mimo vozovku v příkopu, cestovalo 14 osob, jednoho zraněného zdravotníci ošetřili na místě, tři lehce zraněné odvezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

por. Bc. Libor Pilař, Policie ČR:

Pětatřicetiletý řidič vozidla BMW, který jel směrem od Přeštic, zde na rovném úseku vjel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím linkovým autobusem.

Příčina dopravní nehody je předmětem prověřování. Silnice byla až do 12:30 hodin obousměrně uzavřena. Policisté dopravu odkláněli přes obce Chlumčany a Dobřany. V úseku Vysoká je na jeden den snížena maximální rychlost na 70 kilometrů za hodinu. Je to z důvodu výskytu zbytku posypového materiálu, který hasiči použili při zásahu.

Pro cestující byla zajištěna náhradní doprava. Z havarovaného autobusu uniklo asi 150 litrů nafty, k události proto byli povoláni i pracovníci odboru životního prostředí.

Zasahující jednotky: HZS Přeštice, HZS Plzeň-Slovany, HZS Plzeň-střed.

Sdílet