Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po tragické dopravní nehodě u Zádveřic

Dne 5. 4. 2011 ve 23:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po úniku nafty z kamionu u Zádveřic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia a nákladní soupravou s tahačem zn. Scania.

Řidič osobního auta přejel do protisměru, kde narazil do nádrže a zadní nápravy tahače nákladní soupravy, která zrovna odbočovala k čerpací stanici. Při nehodě na místě zemřel řidič osobního auta. Řidič kamionu nebyl zraněn. Při nehodě došlo k většímu úniku provozních kapalin z poškozené palivové nádrže tahače.

Hasičům byla událost hlášena jako únik nafty z kamionu. Po příjezdu na místo bylo teprve zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu s tragickým následkem. Hasičům se podařilo odmontovat poškozenou palivovou nádrž tahače, s asi 150 litry paliva, a tím zabránit dalšímu úniku nafty. Z nádrže vyteklo palivo, které hasiči postupně zlikvidovali větším množstvím sorbentů.

Po zadokumentování nehody policií museli hasiči vystříhat tělo mrtvého řidiče z osobního auta, které bylo ve vraku zaklíněno. Také zde uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbentem.

Dopravní nehoda si vyžádala částečné omezení provozu na hlavním silničním tahu I/49 u Zádveřic-Rakové.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet