Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion zůstal viset nad tratí

Dne 9. 5. 2011 krátce před 12 hodinou vyjela jednotka HZS Žatec na hlášenou dopravní nehodu nákladního vozu a dvou osobních vozidel, která se stala na přemostění železniční trati na silnici č 27 na ulici Plzeňská.


Zvětšit mapu

Po příjezdu na místo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu kamionu DAF, který sjel mimo vozovku a je zaklíněn ze srázu dolu tak, že tahač visí nad kolejištěm v blízkosti trakčního vedení, řidič byl v době příjezdu ZZS na místo ještě v kabině vozu a soukal se zraněný ven. V havarovaných dvou osobních vozidelch Renault Laguna a Rover byli oba řidiči zraněni lehce, jeden z nich po ošetření zůstal na místě případu a druhá řidička odvezena do místní nemocnice k dalšímu ošetření.

Hasiči na místě po příjezdu provedli jako prvotní úkon asistenci ZZS s ošetřením osob, dále zajištění vozidel proti vzniku požáru, zajištění kamionu s návěsem tak, aby se nesesul při pozdější manipulaci svévolně ze svahu do kolejiště a tím ohrozil železniční dopravu a úklid vozovky. O situaci na místě byla prostřednictvím KOPIS informována železniční stanice Žatec a byl vznesen požadavek na zpomalení železniční dopravy pod místem nehody a vypnutí/vyzkra­tování trakčního vedení. Na místo povolána jednotka HZS SDŽC Chomutov a s AV 15 HZS SŽDC Ústí nad Labem, jejímuž veliteli byl zásah po několika hodinách předal. Prostřednictvím asistenční služby ABA a PČR na místo povolána ještě AV 14, avšak ani dvojice těchto vyprošťovacích speciálů si se zaklíněným kamionem neporadila, tudíž musel později vše pomoct vyřešit na místo povolaný těžký jeřáb od firmy ALVIAN. Zásah byl ukončen ve 20:29 hod a po celou dobu zásahu byla silnice č 27 uplně uzavřena a PČR odkláněkla dopravu

Kompletní fotogalerie je zde: http://hrdlafoto.rajce.idnes.cz/…_Zatci_9.5./

Info a foto: VČ ppor. Michal Hrdlička, HZS ÚO Žatec

Sdílet