Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali větší požár roubenky

V sobotu 4. června 2011 byl v 19:33 hodin na tísňovou linku 112 ohlášen požár jednopatrového domu ve Vítkovicích – Dolních Mísečkách v Krkonoších.

Na místo byli operačním střediskem vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanic Jilemnice a Semily a jejich dobrovolní kolegové z Vítkovic, Jilemnice, Rokytnice nad Jizerou, Jablonce nad Jizerou, Vysokého nad Jizerou a Peřimova s celkem 12 cisternovými automobilovými stříkačkami a jednou automobilovou plošinou.

V době příjezdu prvních jednotek byl již požárem zasažen celý objekt a oheň se šířil na přilehlý lesní porost. Na likvidaci požáru hasiči nasadili 3 vodní proudy. Hasební voda byla na místo dopravována kyvadlově cisternami. Při hašení byly rozebírány stavební konstrukce a termokamerou vyhledávána skrytá ohniska požáru.

V objektu se nacházelo 6 kusů dvoukilogramových propanbutanových lahví, které byly následně vynešeny a ochlazeny.

V 00:33 hodin následujícího dne předal velitel místo zásahu veliteli místní dobrovolné jednotky z Vítkovic a ostatní hasiči se vrátili na své základny. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 1.500.000,– Kč. Pravděpodobnou příčinou požáru je svařování lepenky na střeše otevřeným plamenem.

Jitka Červenková

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

Sdílet