Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský ples Podlipanské ligy se vydařil

Na tři sta hostů se zúčastnilo v pořadí již třetího Hasičského plesu Podlipanské ligy, který proběhl v sobotu 22. října 2011 v Obecním domě v Radimi.

V letošním roce ples organizovalo celkem třináct Sborů dobrovolných hasičů, kteří jsou zapojeni do soutěže Podlipanská liga: Břežany II., Bulánka, Horní Měcholupy, Kostelec nad Černými lesy, Mančice, Plaňany, Poříčany, Přehvozdí, Ratenice, Rostoklaty, Tuchoraz, Vrbčany a Český Brod.

Letošní rok byl, poprvé, pořádán za účasti partnerů plesu – Dräger Safety s.r.o., Požární bezpečnost s. r. o., Požární technika KOMET, s. r. o. a Sabe, spol. s r. o.. Mediálním partnerem plesu se stal Kolínský deník.

Večer byl zahájen předtančením taneční skupiny For Dance z Poříčan, vedenou paní Blankou Potměšilovou. Po loňské velmi dobré zkušenosti byla opět objednána kapela Bumerang. Na plese byla možnost zakoupit lístky na tombolu a vyhrát některou z čtyř set hodnotných cen – od prvních cen jako byl mobilní telefon, minisystém, fotoaparát, webkamera a dalších, po ceny s hasičskou tematikou (ruční hasicí přístroje, detektory kouře, řezače pásů,…), po různé poukázky a dárkové kosmetické sady, soudky piva, vína, uzeniny a podobně. Nejžádanější cenou byl ale jednoznačně půlmetrový plyšový Soptík.

V průběhu plesu bylo jedné z hasiček do klobouku vhozeno pár drobných, z čehož vznikla neplánovaná sbírka a za všeobecného veselí (někteří darující vyžadovali jako odměnu polibek) bylo vybráno celkem 2.500,– Kč. Ty byly předány starostce Okresního sdružení hasičů Kolín paní Kamile Havlínové, která za ně všem poděkovala a informovala, že budou použity na ceny na Zimní halové soutěži pro děti.

Po třetí hodině ranní byl ples ukončen a protože dle ohlasů byl více než úspěšný, bude v příštím roce opět uskutečněn. Přeci jen je to důstojná tečka za soutěžní sezonou.

za Podlipanskou ligu

Lída Voslářová
SDH Český Brod

Foto: Tomáš Sedliský

Sdílet