Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Populární závod TOTMAN 2014 je minulostí, celkem se zúčastnilo dvaatřicet závodníků

Celkem 32 závodníků (30 mužů a 2 ženy) změřilo své síly v tradičním výběhu na vrchol Tanečnice v Beskydech v závodě TOTMAN (totálně mrtvý a nepoužitelný hasič) 2014, který se konal v pátek 17. 10. 2014. Tento extrémní závod pořádal Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem HZS MSK o.s. a Českou hasičskou sportovní federací.

Závodu se zúčastnili hasiči jak z řad profesionálních, tak i dobrovolných. Účastníci byli rozděleni do dvou kategorií – kategorie A do 40-ti let věku a kategorie B nad 40 let věku.

Start závodu se odehrál v 10:30 hodin u dolní stanice lanové dráhy Ráztoka – Pustevny v nadmořské výšce 620 m.n.m. Závodníci probíhali malebnou beskydskou krajinou (lesem a mýtinami i podél sjezdovky) po modré turistické značce značným stoupáním až k horní stanici lanové dráhy. Odtud ještě pokračovali po červené turistické značce až na vrchol hory Tanečnice v nadmořské výšce 1084 m.n.m. Celková délka trati byla cca 3 km, převýšení činilo 464 metrů.

To, že si závodníci doslova hrábli na dno svých sil, je zřejmé z parametrů trati. Jako první do cíle doběhl Martin Krhůt z HZS MSK – stanice Ostrava-Fifejdy v čase 22 minut a 11 sekund, druhý se umístil Petr Teslík z HZS MSK – stanice Ostrava-Poruba ve výborném čase 22 minut a 32 sekund (loňský vítěz). Na třetím místě doběhl Lukáš Krpec z HZS MSK – stanice Nový Jičín také ve výborném čase 23 minut a 40 sekund. Tito závodníci se také umístili na prvních třech místech v kategorii A.

V kategorii B doběhl na prvním místě Radim Keclík z HZS MSK – stanice Bruntál v čase 26 minut a 37 sekund, jako druhý doběhl Karel Děkan taktéž z HZS MSK – stanice Bruntál v čase 29 minut a 16 sekund a na třetí pozici se umístil Petr Hons z HZS JMK – stanice Brno časem 29 minut a 25 sekund.

V nevyhlášené (ale oceněné) kategorii žen se na prvním místě umístila Iva Kulihová z SDH Lubno v čase 35 minut a 24 sekund a na druhém místě doběhla Anna Slavíková z HZS MSK – stanice Bruntál v čase 42 minut a 12 sekund.

Nejstarším účastníkem se stal již tradičně Karel Děkan z HZS MSK – stanice Bruntál (věk 53 let). Nicméně i přes svůj věk má výbornou kondici, což prokázal druhým místem k kategorii B_.

Všichni závodníci, kteří se na start postavili, také závod dokončili!!! Ukázalo se tak, že dobrá fyzická kondice hasičům neschází.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Přiložené soubory
celkové výsledky TOTMAN 2014.xls zobrazit online XLS 27 kB