Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zemřel Václav Hladík, dlouholetý šéf pražské vyšetřovačky

Pan pplk. Václav Hladík pracoval mezi námi téměř čtyřicet let, kdy rozhodně nebyl jen řadovým příslušníkem, ale právě naopak.

Jeho pracovní kariéra byla nejvíce spjata s vyšetřováním příčin požárů, kde si prošel místa od nováčka, až po funkci ředitele odboru, kterou zastával od začátku roku 2001. Díky jemu se odbor rozrostl, dostal systém a řád. Ve spolupráci s dalšími organizačními celky GŘ a krajskými kolegy posunul ZPP, jako důležitou součást požární ochrany, o velký kus vpřed. Znal a věděl o své práci vše, a proto působil i jako soudní znalec, odborný a historický publicista.

Nejen to, již v devadesátých letech začal také vykonávat povinnosti mluvčího našeho hasičského sboru. Nejdříve to jaksi patřilo k jeho pracovní činnosti, ale později mu přibyla další samostatná funkce.

Vzhledem k jeho znalostem, ústnímu projevu, a také díky jeho důvěryhodnému a důstojnému vystupování, nepochybně přispěl k oblibě a vážnosti našeho řemesla.

Byl to člověk moudrý, přátelský a se smyslem pro humor. Málokdo si po osobním setkání s panem Václavem Hladíkem neodnášel znalost několika nejnovějších vtipů. Své zapálení pro obor předal i dále ve své rodině. Mnohým lidem pomohl, mnozí se od něho hodně naučili, a pro nás všechny byl uznávanou osobností.

Jeho kolegové přijali zprávu s velkým zármutkem. Čest jeho památce!

Vedení a příslušníci HZS hl. m. Prahy

Sdílet