Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Floridě

Nejsem zastáncem američanů, avšak letos od 10. do 18. září jsem vycestoval na školení resuscitačních modelů přímo k výrobci na Floridu a nikam jinam než do Miami.

Původně to měla být pouze pracovní cesta, ale jak už to tak bývá tak vše uteklo rychleji a našel se tam volný den na menší výlet, když nepočítám hospůdky, restaurace a zoo tak se mi podařilo navštívit také hasičskou stanici na ostrůvku IslaMorada.

Samozřejmě nebylo nic domluvené, původní trasa byla na Key West což je nejjižnější ostrov souostroví Florida Keys. Zhruba v polovině cesty jsem z auta zahlédl stanici a před ní právě umývané krasavce, samozřejmě jsme hned zastavili a po menším rozhovoru s místními hasiči jsem si nafotil jejich vozový park.

Přístup místních hasičů byl velice vstřícný a byli rádi že se o jejich techniku někdo z ciziny zajímá. No, psát o tom jak jsem hovořil s místním policistou, který mi ukazoval 6-ti litrového DODGE a chudák nevěděl co je to škodovka, když jsem mu říkal v čem se jezdí u nás, je asi už na jiný článek.

Libor Machek
SDH Račice nad Trotinou

Sdílet