Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do Vltavy spadl automobil, prorazil zábradlí

Krátce před třetí hodinou ranní jsme dostali hlášení o dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil po proražení zábradlí ve Vltavě. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních hasičů, včetně potápěčů.

Ve 3:20 byl na vodu spuštěn člun a první potápěč začal prozkoumávat dno Vltavy. Ve 3:30 šel do vody druhý potápěč. Průzkum člunem až k Mostu Legií byl negativní, ve 3:37 potápěči vozidlo našli a začali s vyprošťováním o­soby.

Auto bylo po dopravní nehodě značně deformované a zásah byl komplikovaný také velkým množstvím bahna, takže se nebylo možné dostat dovnitř vozu ještě pod vodou. Pomocí jeřábu jsme OA zn. Hundai vyzvedli z vody.

nprap. Bc. Jana Rösslerová, Policie ČR:

Z dosud nezjištěných příčin prorazilo vozidlo zábradlí a následně skončilo v řece Vltavě. Na místě zasahoval poříční oddíl policie a společně s hasiči a jejich těžkou technikou vyprostili z vozidla, které skončilo ve vodě na střeše, jednatřicetiletého muže bez známek života.

Celou událostí se nyní zabývají policisté a vyšetřovatelé dopravních nehod.

Ve 4:15 byl vyproštěný řidič z havarovaného auta předaný ZZS a jeho osobní taška předaná PČR. Akce pro nás skončila ve 4:48 předáním místa případu PČR. Během zásahu jsme na Masarykově nábřeží blokovali tramvajový provoz.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet