Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ultratenká homologovaná LED rampa

Vážení čtenáři serveru POZARY.CZ, před nedávnem jsem vám slíbil napsat něco o novinkách, které byly viděny na výstavě MILIPOL v Paříži. Dnes mám tu čest představit vám opravdu hvězdu světelné výstražné techniky, a co víc – můžu vám napsat, že její první vlaštovka (tedy rampa) je již v České republice.

Jak jistě víte, LED technologie se prodírá do popředí, ale chybí jí, nebo alespoň donedávna jí chyběl, poslední krůček, a tou byla na evropském trhu homologace. Někteří výrobci se vydali cestou kombinace LED a stroboskopů, někteří museli těla ramp upravovat tak, aby bylo vyhověno parametru 360° viditelnosti bez hluchých minut, a tak byla těla poměrně vysoká a nevzhledná.

Na to vše můžete zapomenout. Je tady rampa od firmy La Sonora pod názvem SUPREMA, v překladu něco jako převaha nebo nadvláda. A mě osobně těší, že společnost TACTICAL&COMPONENT se stala partnerem firmy La Sonora pro český a slovenský trh.

Jedná se o celohliníkovou rampu osazenou pouze LED bloky, a to vše je zabaleno do mimořádného designu a umocněno možností použít čtyři vyhledávací světlomety.
Já osobně musím napsat, že jsem nikdy neviděl nic, co by se této rampě vyrovnalo, včetně ovládacího panelu. Prostě skvělá a nádherná mašinka.

A teď několik technických dat. Rampa se vyrábí ve třech délkových variantách (582, 996 a 1200 mm). Šířka rampy je 270 mm a celková výška včetně montážních nohou je 166 mm, samotná výška těla rampy je 62 mm a výška LED bloku je cca 39 mm. Rampa je osazena minimálně deseti skupinami 3Wattových LED bloků se zárukou na provoz 100 000 hodin při frekvenci záblesků 2Hz. Provozní teploty –20 °C až +60 °C, hmotnost cca 8,9 kg a na závěr to nejdůležitější homologační rozhodnutí TB1 E1 002025.

Aby toho nebylo málo, firma La Sonora připravila ještě pro fajnšmekry ledková přídavná světla pod názvem LX3, která vycházejí z LED bloků z rampy SUPREMA. Opět něco mimořádného nejenom v provedení, ale i designu.

Rampa i světla jsou k vidění u našeho distributora firmy MANDIsan v Neratovicích.
Jediné, co je na celé rampě ne tak skvělé, je cena 79 990,–Kč, ale s tou nic nenaděláme.
Na druhou stranu cena přídavných světel LX3 není až tak strašná – 8 999,–Kč

Daniel Hovorka – TACTICAL&COMPO­NENT a.s.
Sdílet