Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Devíti góly vzdala Sparta hold všem záchranářům, Nadaci policistů a hasičů věnovala 120 tisíc korun

Sparta na konci ledna uspořádala již šestý díl projektu „Sparta vzdává hold“, jako podporu a poděkování členům složek integrovaného záchranného systému. Tuto charitativní akci pořádá ve prospěch Nadace policistů a hasičů.

V neděli 25. ledna od 17,00 hodin se proti sobě postavila HC SPARTA PRAHA a HC MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ a v pátek 30. ledna od 18,30 změřily na ledě své síly HC SPARTA PRAHA a HC ENERGIE KARLOVY VARY.

Zatímco v neděli se Spartě proti Hradci Králové moc nedařilo, a do své branky si bez odplaty nechali nasázet pět gólů, při slavnostním utkání v pátek už nic nenechali náhodě a nad Karlovými Vary vyhráli 9:1. Navíc sparťané odehráli tento duel ve speciálních dresech a s unikátními puky. Obé poputuje do dražby a čistý výtěžek pak na podporu Nadace policistů a hasičů.

Na oba zápasy HC Sparta Praha distribuovala jednotlivým složkám IZS lístky zdarma, aby se jejich členové mohli zúčastnit extraligových klá­ní.

Na páteční utkání přišel fandit spolu s více než 10 000 fanoušky i generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky brig. gen. Drahoslav Ryba.

Ten také společně s policejním prezidentem brig. gen. Tomášem Tuhým a ředitelem Nadace policistů a hasičů PhDr. Vladimírem Šuterou, převzal z rukou předsedy představenstva HC Sparta Praha Petra Břízy šek pro Nadaci v hodnotě 120 000 korun.


Na začátku pátečního utkání vzdali jak současní extraligoví hráči, tak členové Klubu legend hold pěti záchranářům, kteří v loňském roce nasadili vlastní život pro záchranu druhých.

Za Hasičský záchranný sbor byl oceněn nstržm. Jakub Štyller z HZS Středočeského kraje, za zásah, ke kterému došlo dne 29. 6. 2014. Ten den vyjela jednotka stanice HZS Mělník k dopravní nehodě osobního automobilu do obce Medonosy.

Přečtěte siU Liběchova havarovala hasičská cisterna, tři hasiči jsou zraněni, jeden z nich těžce

Během jízdy k zásahu došlo k dopravní nehodě jednotky HZS Mělník, kdy nstržm. Jakub Štyller, byť sám otřesen a pohmožděn, okamžitě zahájil záchranné práce příslušníků v automobilu Tatra 815.

Do příjezdu Zdravotnické záchranné služby nstržm. Jakub Štyller neváhal nasadit vlastní život pro záchranu ostatních tří příslušníků, kteří utrpěli těžká zranění. Pracoval přesně a profesionálně až do doby, kdy byl sám odvezen do nemocnice.

Nadace policistů a hasičů pečuje o 37 rodin, pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu své služby. V těchto rodinách žije celkem 63 dětí.

Od konce roku 2005 přibrala do své péče bývalé policisty a hasiče těžce tělesně postižené následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby. Jejich celkový počet v nadační péči je 41 osob

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet