Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár chaty v Mokrovratech

Dne 6. 7. 2012 krátce před 13:45 byla vyslána jednotka HZS Stč. kraje ze stanice Dobříš na požár dřevěné chaty do obce Mokrovraty.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že je již celý vnitřní prostor chaty zasažen požárem. Velitel zásahu proto rozhodl o nasazení tří útočných proudů na zdolání požáru. I přes veškerou snahu zasahujících hasičů se objekt chaty nepodařilo zachránit.

Na místě požáru zasahovaly také jednotky sboru dobrovolných hasičů z Nového Knína a Dobříše. Zásah byl komplikován silným mrazem, který nejen stěžoval dopravu vody na požářiště, ale také docházelo k namrzání vody na zasahujících hasičích. Vzhledem k nasazení velkého počtu zasahujících hasičů v dýchací technice byl na místo také povolán protiplynový automobil ze stanice Příbram, ze kterého se doplňovala v potřebném množství dýchací technika.

Konečná likvidace požáru trvala déle než tři hodiny. Při podrobném ohledání požářiště asistovala druhý den také jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Staré Hutě. Přímá škoda na majetku byla vyšetřovatelem požárů odhadnuta na 1 100 000 Kč. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření.

Foto a info: npor. Ing. František Vacek a por. Bc. Pavel Šušola

Sdílet