Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlík srazil u Napajedel muže, na místě zemřel

Dne 9. 3. 2012 ve 12:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po tragické nehodě na železnici u obce Napajedla. Mladý muž byl sražen mezinárodním rychlíkem ve velké rychlosti a devastujícím zraněním podlehl na místě. Jeho záchrana nebyla možná.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním železničním tahu došlo k tragickému střetu chodce a mezinárodního rychlíku.

Rychlík zastavil po použití rychlobrzdy mezi stanicí Napajedla a Spytihněv.

Po příjezdu hasičů velitel zásahu potvrdil tragickou událost a jednotku zapojil do řízené evakuace přepravovaných osob. Ty bylo nutné bezpečně dostat z jednotlivých vagónů na železniční svršek a řídit jejich hromadný odchod ke stanici Napajedla. Hasiči spolupracovali s pracovníky drah a bezpečně osoby dopovodili asi 400 metrů ke stanici.

Celkem bylo evakuováno asi 150 osob, včetně řady cizinců. Při evakuaci nebyl nikdo zraněn. Událost byla předána drážním hasičům a dalším pracovníkům k šetření mimořádné události. Po dobu zásahu byla omezena doprava na hlavním železničním tahu.

Pro cestující byl přistaven náhradní spoj a následně všichni pokračovali v cestě.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet