Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Brně přerušil tramvajovou dopravu, ve větru se rychle šířil

Zásah čtyř jednotek hasičů a přerušení provozu na tramvajové lince si dnes odpoledne vyžádal požár v zahrádkách u Sochorovy ulice v Brně-Žabovřeskách. 

Požár byl hasičům ohlášen ve 13.15 hodin jako hořící zahradní přístřešek 2 krát 2 metry. Při příjezdu první jednotky hasiči zjistili, že oheň zasáhl tři dřevěné přístřešky a oheň se ve větru rychle rozšířil na sousední zahrádky v blízkosti tramvajové linky a obytné zástavby.

K zásahu vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické, Hrázní a Bauerovy ulice, a dobrovolná jednotka z městské části Komín. Kvůli nasazení požární techniky i šíření požáru byla přerušena tramvajová doprava na kolejišti mezi Kníničskou a Sochorovou ulicí a pracovníci dopravního podniku vypnuli i napájení trolejí.

Proti plamenům hasiči nasadili čtyři vodní proudy. K doplňování vody v cisternách zřídili kyvadlovou dopravu od čerpacího stanoviště v Jundrovské ulici. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 13.59 hodin. Po dohašení lokálních ohnisek hoření hasiči ukončili likvidaci požáru v 16.34 hodin. V 16.07 hodin byl obnoven provoz na tramvajovém kolejišti.

Požár zničili tři dřevěné přístřešky o celkové rozloze zhruba 7 krát 3 metry a rozšířil se na trávu a zahradní porost na ploše zhruba 30 krát 70 metrů. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě hra dětí s otevřeným ohněm, škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 50 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet