Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda zablokovala D1, kamion narazil do čistícího vozu a smetl ho do příkopu

K vážné nehodě dvou nákladních vozidel dnes hasiči vyjížděli na dálnici D1 u Tvarožné na Brněnsku.

Na 209. kilometru dálnice ve směru na Ostravu narazil tahač DAF s návěsem do čistícího vozidla Renault. Vozidlo údržby dálnice se zametacím a vysávacím zařízením náraz vytlačil z vozovky do odstavného pruhu a náspu u komunikace, souprava tahače s návěsem po dalších zhruba 50 metrech skončila u středových svodidel. Na vozovku se vysypala část nákladu z návěsu.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 10.01 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Lidické ulici v Brně a v Pozořicích. Hasiči se museli cestou k zásahu prodírat kolonou vozidel, která vznikla za místem nehody. Při jejich příjezdu byli účastníci nehody mimo vozidla. Řidiči čistícího stroje, který si stěžoval na zranění nohy, hasiči přivolali pomoc zdravotníků. Řidič tahače DAF ze zdemolované kabiny vyvázl bez zranění.

Hasiči pomocí výstražných kuželů zajistili místo nehody, obě vozidla zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterie. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Krátce po nehodě zůstal na dálnici ve směru na Ostravu průjezdný jeden jízdní pruh. Po dobu šetření a zadokumentování nehody policisté dálnici ve směru na Ostravu uzavřeli a dopravu odkláněli po vedlejších komunikacích. Po 11. hodině byl provoz v jednom jízdním pruhu opět obnoven. Protože vyproštění i odtah vozidel a úklid dálnice zajistili pracovníci asistenční služby a silničáři, hasiči před 11. hodinou ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet