Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: TFA Cup Mrač 2012

V sobotu 12. května 2012 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Mrači 5. ročník hasičského víceboje jednotlivců TFA CUP Mrač 2012. TFA – Toughest Firefighter Alive, ve volném překladu “ Jen nejtvrdší hasič přežije“.

Je to silová soutěž jednotlivců v disciplínách TFA, která byla letos rozdělena do 3 kategorií – Hasiči nositelé dýchací techniky (dále jen HASIČI S DT), OPEN a ŽENY. Dějištěm soutěže se stejně jako v předchozích letech stala mračská náves. I když ráno počasí organizátorům moc nepřálo, vše nakonec dobře dopadlo a před startem první kategorie přestalo pršet.

V letošním roce si přijelo změřit své síly celkem 31 závodníků ze všech koutů republiky, z toho 25 mužů a 6 žen. Do hlavní kategorie Hasiči s DT se přihlásilo 23 závodníků. Náš obdiv patřil Pavle Jakoubkové ze SDH Králův Dvůr, která jako jediná žena zápolila v hlavní kategorii mezi 22 muži. 4 muži absolvovali kategorii OPEN i hlavní kategorii HASIČI S DT.

Hasiči v hlavní kategorii prováděli disciplíny TFA se zapnutým dýchacím přístrojem a v plné výstroji. Soutěžilo se v těchto silových disciplínách: roztažení dvou proudů B na vzdálenost cca 60 m na sucho, dále následovalo smotání dvou hadic B do kotouče a následné uložení smotaných hadic do připravené přepravky, přesunutí pneumatiky Š706 na vzdálenost 2 m pomocí úderů palicí, a převalováním zpět, překonání 2 m bariéry vlastní silou bez použití bočních vzpěr, přesun dvou závaží kolem parku na vzdálenost cca 80 m, znovu překonání 2 m bariéry vlastní silou bez použití bočních vzpěr, přemístění 80 kg figuríny úchopem pod pažemi na vzdálenost cca 20 m a to vše zakončit natažením zavodněného vedení na vzdálenost 20 m. Stříknutím do připravené nádoby soutěž končí. Příčku nejvyšší v této kategorii obsadil Radek Kladiva z HZS Vlašim s časem 4 minuty 7 vteřin.

V kategorii OPEN zvítězil Josef Žemlička ze SDH Kněževes s časem 4 minuty 11 vteřin a v ženské kategorii Veronika Löblová ze SDH Mukařov s časem 4 minuty 4 vteřiny. Přestávky mezi jednotlivými kategoriemi nám svými vystoupeními zpříjemnily mažoretky SMETANKY z Chocerad.

Letos byla tato akce poprvé zařazena do nově vzniklé Středočeské ligy v disciplínách TFA, která je složena z 0. ročníku TFA Říčany, 5. ročníku TFA CUP Mrač a ze soutěže Dobrovolný železný hasič Senohraby. Vyhlášení vítězů středočeské ligy proběhne 2. 6. 2012 v Senohrabech.

Výsledkovou listinu naleznete v příloze.

Sdílet
Přiložené soubory
tfa cup mrac 2012_vysledkova listina.pdf zobrazit online PDF 546 kB