Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné nehody na Lounsku zasahovaly dva vrtulníky, silnice byla uzavřena

Do statistik dopravních nehod v okrese Louny bohužel přibyl další mrtvý. Jedná se tak o čtvrtého usmrceného člověka při dopravních nehodách v letošním roce. Tato poslední tragická nehoda se odehrála ve čtvrtek 5. dubna, krátce před šestou hodinou ráno, u obce Sulec na Lounsku.

Devětadvacetiletý řidič nákladní soupravy zn. Daf, který jel po silnici č.I/7, ve směru od Chomutova na Prahu, nedal při odbočování vlevo, na křižovatce na obec Sulec, přednost v jízdě protijedoucímu osobnímu vozidlu zn. Škoda Felicia. V důsledku toho došlo k čelnímu střetu obou vozidel.

Při dopravní nehodě byl těžce zraněn 49letý řidič felicie, který byl letecky transportován do nemocnice, ale tam bohužel později zemřel. Jeho o dva roky mladší spolujezdec byl rovněž s těžkým zraněním přepraven vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic.

Hmotná škoda byla vyčíslena na 230 tisíc korun. Dopravní nehodu dále vyšetřují policisté Služby kriminální policie a vyšetřování v Lounech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Policie ČR

K nehodě vyjely jednotky HZS Louny a SDH Panenský Týnec. Hasiči z havarovaného osobního auta za pomoci hydraulického nářadí vyprostili dva zaklíněné zraněné lidi. Na místě zasahovaly dva vrtulníky a dva vozy zdravotnické záchranné služby.

Silnice byla uzavřena. Na místo byla povolána správa a údržba silnic. Havarovaná auta byla odtažena a silnice byla zprovozněna v 9:03.

Lukáš Marvan, HZS Ústeckého kraje

Foto: HZS Louny

Sdílet