Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy domu likvidovalo sedm jednotek hasičů

Dne 7. června v 15.31 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár rodinného domu v Lichkově. Na místo bylo ihned vysláno sedm hasičských jednotek (profesionální z Králík, Ústí nad Orlicí a dále dobrovolné jednotky z Lichkova, Mladkova, Králík, Klášterce nad Orlicí a Jablonného nad Orlicí).

Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že celá střecha je v plamenech. Hasiči nasadili ihned čtyři proudy k likvidaci požáru. Uvnitř byly nalezeny dvě tlakové lahve, které byly včas z hořícího objektu vyneseny. Při likvidaci požáru museli hasiči používat dýchací přístroje.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16.23 hodin a zcela byl zlikvidován v 18.37 hodin. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní bude zjišťovat, co bylo příčinou vzniku požáru. Na pomoc si nechal vyšetřovatel přivolat i specialistu z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč.

Po dohašení všech ohnisek hasiči museli rozebrat ohořelé části střešní konstrukce a vynést všechny předměty z půdního prostoru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 100 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet