Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rychlíku měla být bomba, po důkladné prohlídce nebylo nic nalezeno

Dne 25. června v 8.12 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a hasiči Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová k Multifunkčnímu dopravnímu terminálu do České Třebové, kde měla být v rychlíku R 152 umístěna bomba.

Událost byla ohlášena na tísňovou linku 112. Vlak směřující z Třince do Prahy zrovna přijížděl do stanice Česká Třebová.

Policisté nenechali nic náhodě. Z vlaku, který právě přijížděl na zastávku Česká Třebová, evakuovali všech přibližně pět set cestujících a souprava byla odstavena mimo železniční zastávku.

Do celé akce se zapojili nejen specialisté na vyhledávání výbušnin, ale také muži zákona z Obvodního oddělení v České Třebové, dopravního inspektorátu a oddělení hlídkové služby.

por. Bc. Iveta Lehká, Policie ČR

Rychlík byl odstaven na bezpečnou kolej. Hasiči ´střežili´ vlak a to pro případ výbuchu a následného požáru či potřebné evakuace okolí.

Policisté vyčkali do příjezdu pyrotechnika a speciálně vycvičeného psa na vyhledávání výbušnin. Celá vlaková souprava byla velmi důkladně prohlédnuta a nebyl nikde nalezen žádný podezřelý předmět. Případ vyšetřuje Policie ČR. Hasiči z místa události odjížděli půl hodiny před polednem.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet