Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend v Hasičském muzeu města Ostravy ve znamení jedničkářů

O tomto víkendu probíhala v Hasičském muzeu města Ostravy v Ostravě-Přívoze akce, kdy jedničkáři do 15-ti let věku, kteří přinesli originál či kopii vysvědčení k nahlédnutí, měli vstup a prohlídku v muzeu zdarma, jejich doprovod platil vstupné v poloviční výši. Jak Vás informoval por. Mgr. Petr Kůdela v tiskové zprávě z pátku 1. 2. 2013, tak už v pátek se tato akce těšila veliké oblibě.

Prohlídky zabezpečili dva bývalí dlouholetí zkušení hasiči, kteří výklad zpestřili otázkami zvídavým dětem a určitě nezapomněli dodat zajímavé postřehy ze své praxe, které mohou pomoci předejít zbytečným požárům v domácnostech návštěvníků. Pro malé návštěvníky byly připraveny také propagační materiály ve formě časopisů, kalendářů, propisek či sladkostí.

Jak mi sdělili pracovníci Hasičského muzea města Ostravy, za celý víkend (od pátku 1. 2. 2013 do neděle 3. 2. 2013) navštívilo hasičské muzeum více než sto premiantů s doprovodem a využilo tak nabídky na vstup do muzea zdarma.

Hasičské muzeum města Ostravy se těší stále větší oblibě návštěvníků. Je mnoho nadšenců, kteří navštívili muzeum již několikrát. Těm, kteří ještě nenavštívili muzeum, můžeme prohlídku vřele doporučit. Odkaz na www stránky Hasičského muzea města Ostravy najdete na webu Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (http://www.hzscr.cz/…o-kraje.aspx nebo www.hzsmsk.cz – odkaz je v pravé části), případně můžete přímo vstoupit na webové stránky Hasičského muzea města Ostravy (http://muzeum.hzsmsk.cz). Zde je také mimo jiné uvedeno, kde muzeum sídlí, jak se k němu dostanete a kdy je muzeum otevřeno.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet