Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě autobusu s osobákem ve Vratimově zemřel řidič auta

V pátek 20. 7. 2012 odpoledne, krátce před 16. hodinou vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Ostrava – Hrabůvka a Ostrava – Zábřeh a dobrovolní hasiči jednotky obce Vratimov k dopravní nehodě na Datyňské ulici ve Vratimově (OV).

Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o čelní střet osobního automobilu Škoda – Fabia a linkového autobusu Dopravního podniku Ostrava. Řidič v osobním vozidle byl zaklíněn ve vozidle a nejevil známky života. Hasiči zajistili místo nehody a ve spolupráci s Policií ČR zabezpečili odklon dopravy po okolních cestách. Datyňská ulice byla po dobu zásahu, tedy cca 3 hodiny uzavřena pro veškerý provoz.

V době příjezdu hasičů byli všichni cestující z autobusu v pořádku venku z havarovaného autobusu. Hasiči provedli úklid provozních kapalin, odpojili baterii osobního vozu. O postiženého řidiče osobního vozu se po jeho vyproštění z vozidla postarala posádka zdravotnické záchranné služby (viz tisková zpráva ZZS Moravskoslezského kraje).

Na místo byl vyslán vyprošťovací automobil Bizon, který zajistil odtažení poškozeného autobusu dopravního podniku do garáží DPO.

Příčinu nehody šetří specialisté Policie ČR.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet