Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Velké Polomi hoří seno v kravíně, na místě je devět jednotek

Deset minut před patnáctou hodinou vyjely jednotky na Ostravsku a Opavsku k požáru zemědělského objektu ve Velké Polomi u Ostravy. Na místě hasiči zjistili, že hoří seno v areálu kravína.

V kravíně se nacházela i zvířata, nebyla však požárem bezprostředně ohrožena. Vzhledem k rozsahu požáru velitel zásahu vyžádal na místo další techniku, zejména cisterny s vodou.

Po dojezdu všech jednotek se na hašení požáru podíleli hasiči HZS MSK ze stanic Ostrava – Poruba a Ostrava – Zábřeh, dobrovolní hasiči z jednotek obcí Hrabyně, Dolní Lhota, Krásné Pole, Plesná, Horní Lhota a Velká Polom.

Na místo byla povolána také těžká technika (nakladače) ze záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně. Hasiči zahájili hašení požáru a vyklízení hořícího a žhnoucího sena z objektu kravína. Během zásahu došlo ke zřícení části střechy kravína, hasiči nebyli zraněni.

Z důvodu statického narušení části kravína hasiči strhli část objektu v místě se spadlou střechou. Po hodině a půl se požár jednotkám podařilo lokalizovat. V tuto chvíli zásah stále probíhá, seno není stále úplně uhašeno.

Na místě stále zasahuje 10 jednotek hasičů. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda požárem způsobená se vyšplhala na 200 tisíc korun.

Ing. Petr Faster
HZS Moravskoslezského kraje

Sdílet