Konspekt odborné přípravy jednotek PO – Metody zdolávání požárů jedlých tuků a olejů třídy F
Tuky a oleje jsou biologické chemické látky označované jako lipidy
(z řečtiny lipid = tuk). Vlastnosti tuků se liší v závislostech na vlastnostech mastných kyselin, z nichž se skládají. Tuky se liší od olejů pouze v tom, že při pokojové teplotě jsou v tuhé formě, zatímco oleje jsou kapalné.
Konspekt odborné přípravy jednotek PO – Metody zdolávání požárů jedlých tuků a olejů třídy F je ke stažení jako příloha tohoto článku.
Přiložené soubory | |||
---|---|---|---|
2-05.pdf | zobrazit online | 608 kB |
Seriál: Konspekt odborné přípravy
Konspekt odborné přípravy jednotek PO – Zásahy u vozidel s alternativními pohony
Jako důsledek stále rostoucích cen ropy a také společenského tlaku na čistotu životního prostředí došlo za uplynulých několik let na silnicích k nárůstu počtu automobilů…
Konspekt odborné přípravy jednotek PO – Rozdělení hořlavých látek a jejich požárně technické charakteristiky
Rozdělení látek podle hořlavosti (ČSN 730802)