Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motocyklistka vjela v Hluboké u Borovan pod vlak, do nemocnice pak letěla vrtulníkem

Na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací (bez závor) v Hluboké u Borovan se dnes ve 13:00 střetl nákladní vlak s ženou jedoucí na jednostopém motorovém vozidle.

33letá řidička na motocyklu tov.zn. Peugeot FOX, kdy zřejmě nerespektovala zvukové a světelné zařízení u železničního přejezdu a s motocyklem vjela do kolejiště v době, kdy tudy projížděl nákladní vlak ve směru od Českých Velenic na České Budějovice.

Při dopravní nehodě utrpěla 33letá žena polytraumata, se kterými byla vrtulníkem RLP transportována do českobudějovické nemocnice. Přesná příčina a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování.

Případ dokumentují a šetří policisté z českobudějo­vického dopravního inspektorátu v součinnosti s pracovníky drážní inspekce. Provoz na železnici v místech, kde k dopravní nehodě došlo, by měl být obnoven dnes kolem 17:00 hodin.

nprap. Regina Tupá, Policie ČR

Šetřením na místě mimořádné události bylo zjištěno, že přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti a příčina nehody bude pravděpodobně mimo železnici.

foto a info: Drážní inspekce

Sdílet