Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě osoby zemřely při noční nehodě u Štechovic, jedno z vozidel nabouralo do stromu

Dne 17. září přijala ve 21:41 linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě několika vozidel na silnici číslo II/102 ze Štěchovic směr Davle.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Jílové s technikou CAS 24 Scania posílená o jednotky sboru dobrovolných hasičů Štěchovice a Davle. Jako první na místo nehody přijela jednotka SDH Štěchovice následovaná profesionálními hasiči z Jílového.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o nehodu celkem tří osobních vozidel, z čehož jedno skončilo mimo komunikaci, na vozidle je přeražený strom a ve vozidle jsou dvě těžce zraněné osoby. Hasiči nejprve zajistili strom proti dalšímu pohybu a následně započali s vyprošťováním zraněných osob.

U jedné osoby konstatoval lékař ZZS smrtelná zraněné, druhou osobu se hasičům podařilo vyprostit, její stav byl ovšem kritický a následně se ještě zhoršil, záchranářům se přes veškerou snahu nepodařilo ani tuto osobu zachránit.

Hasiči na místě dále provedli nasvícení místa nehody, rozřezání stromu a následný úklid po dopravní nehodě. Příčiny nehody vyšetřuje Policie České Republiky.

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

Sdílet